Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi – Jokapäiväistä gluteenitonta kauraa » Loistaako taide ilman tiedettä

Loistaako taide ilman tiedettä

Yle Pohjanmaan suoraa lähetystä tekemässä
🌟En ole yhtään huolissani tämän maan nuorisosta tavattuani Vaasan yliopiston opiskelijoita esiintymistaidon Loista esiintyjänä -opintojaksolla Opiskelijat kunnioittivat ja kannustivat toisiaan, käyttäytyivät fiksusti ja olivat jo valmiiksi hyviä esiintyjiä.
Olin tosi onnellinen, että minut on kutsuttu sparraamaan heitä runonlausumisessa mutta opin itse ohjattaviltani.
🌟Moni nuori kertoi tulleensa Loista esiintyjänä -opintojaksolle, koska elämässä on pakko osata esiintyä. Se on syy, miksi minäkin olen hakeutunut juontamaan ja esiintymään, nuoruuden ujoudesta ja esiintymispelosta huolimatta. Esiintyminen kun on paljon helpompaa toteuttaa tilanteen vaatiessa myös spontaanisti, kun on harjoitellut ja mielikuvitellut etukäteen.
Niin oma kuin muiden tiederunoprojektiin osallistuneiden spontaanius tuli testattua, kun Yle Pohjanmaan toimittaja Antti Haavisto tuli tekemään radioon suoraa lähetystä tilaisuudesta.
🌟Runot ovat ihanan monitulkintaisia. Itse arvostan runoissa sitä, mikä jätetään sanomatta. Esiintymistaitojani ja jännityksen sietokykyäni koetteli se, että kun lausun runoja auditoriossa, yleisössä oli paikalla runojen kirjoittajia. Tilanne oli harvinainen ja minun elämässäni ainutkertainen. En voi tietää, mitä runon kirjoittaja on tiederunollaan halunnut sanoa, miten hän on sen säkeet ja tauot tarkoittanut. Mitä jos hän ei pidä minun tulkinnastani?
🌟Opiskelijoille korostin sitä, että me herätämme henkiin kirjoitetun tekstin.Se on meidän näköisemme, oma taideteoksemme. Se on ainoa oikea versio meille.
Silti minäkin mietin, mitä voittaja Essi Ikonen ajattelee minun lausunnastani. Näin onneksi Essin hymyn lausuessani ja mietin että wau, saan olla tässä mukana.
🌟Iloitsen tästä rajat ylittävästä ajattelusta, taiteen ja tieteen yhdistämisestä tiederunoiksi. Miten paljon rikkaampaa onkaan, kun unohdetaan keinotekoiset aidat ja tehdään yhdessä taidetta ja herätetään sanat henkiin.
🌟Enpä olisi uskonut, että sanataiteen opinnot Etelä-Pohjanmaan Opistossa vievät minut sparraamaan opiskelijoita Vaasan yliopistoon tiederunojen lausunta- ja julkistustilaisuuteen. Olen taas yhtä kokemusta rikkaampana ja aina valmiina esiintymään missä tahansa tilaisuuksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *