Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi – Jokapäiväistä gluteenitonta kauraa » Avaruusampiainen

Avaruusampiainen

Lasten sanataide

Pääsin ohjaamaan sanataidetta 11-vuotiaille. Tämä oli minulle uusi kohderyhmä tällä melko tuoreella sanataideohjaajan polullani. Tilaisuus järjestettiin Pörriäisen surinoita -nimisen runokirjan julkistustilaisuudessa. Suunnittelin siis ohjelman pörriäisen teemaan sopivaksi. Tällä kertaa en keksinyt koko ohjelmaa omasta päästäni vaan otin avuksi Katariina Vuoren inspiroivan Tarinataikurit. Saanko esitellä Omituisten otusten lemmikkikaupan:

Nuorten sanataide

* villasukka-avaruusolentokissa

* silmälasikultapanda

* avaruusampiainen

* leipäpulu (minä)

Tämänpäivän 11-vuotiaat eivät ole helpoin kohderyhmä sanataitelijalle. Varsinkin kun markkinoin tilaisuutta ehkä liian lapsellisesti, vähän nuoremmille. Otan tästä opikseni ettei joku jätä tulematta siksi, että ei koe kuuluvansa kohderyhmään. Tärkeintä on, että saa osallistujat paikalle, sen jälkeen alkaa helpoin osuus. Kerron aina aluksi etten arvostele mitään, en anna numeroita, ei tarvitse kilpailla eikä ole paljon sääntöjäkään. Paljon muuta jään rikkomista en ole vielä tarvinnut.

Olin niin innoissani kun sain tehdä sanataidetta juuri näiden ihanien nuorten kanssa. Kiitin osallistujia lopuksi kehuen miten paljon minä olin oppinut heiltä yhteisen tuokiomme aikana. Tiedän esimerkiksi nyt miltä ihan oikeat eläimet, quakka ja kultapanda näyttävät ja sen, että kun ei ole sääntöjä, lasten ja nuorten luovuus nousee uusiin sfääreihin. Nykyisin tarvittaisiin paljon luovaa tekemistä, jota ei arvostella eikä siinä tarvitse kilpailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *