Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Harvoin riihi tyhjänä palaa

Harvoin riihi tyhjänä palaa

Kirjanjulkkarit 3.8.23

Tämän hetken nimi on kiitos

Kirjani Harvoin riihi tyhjänä palaa julkistuspäivä 3.8.2023

ja sen jälkeiset päivät ovat olleet melkoinen tunnejuna. Hurjin vuoristorata jossa olen ollut.

Se on sinkoillut kirjanjulkkari päivän, ja jo sitä edeltäneiden keskusteluiden parissa.

Olen aidosti ja vilpittömästi kiitollisen yllättynyt.

Kirjan ja minun saama huomio on yllättänyt ja ylittänyt jopa minun mielikuvitukseni.

Kiitos kaikista keskusteluista, viesteistä sekä peukuista ja sydämistä!

Kirjanjulkkarit Koskenkorvan TrahteerissaKiitos kaikille teille jotka tulitte sateen uhkaa uhmaten julkkareihin Koskenkorvan Trahteeriin, pitkienkin matkojen takaa.

Kun te tulitte, tuli myös aurinko. Kiitos myös kaikille hengessä mukana olleille <3

Avasin kirjanjulkkareissa kirjoittamisen prosessia ja kirjan tarinaa. Jotain siis myös siitä mikä ei näy kirjan sivuilta. Jos sinua askarruttaa luettuasi jokin asia tekstissä, niin tulethan kysymään. Kommentointi on myös sallittua. Odotan niitä keskusteluja!

Kirjassa Harvoin riihi tyhjänä palaa yksi tarina on yksi kappale. Ne etenevät aikajärjestyksessä. Ajankohdan voi tarkastaa kappaleen nimen alta.

Tarina ei ole aukoton. Kenen meistä olisi.

Olen saanut ensimmäisiä palautteita ulkopuolisilta lukijoilta.

”Kirja on kuin lihaliemikuutio. Tiivis kun mikä. Ei mitää turhaa maiseman maalailua.”

Tekstini taitaa olla kuten minä. Etenee kuten VR:n juna. Päämäärä on selvillä mutta matkan kestosta ei ole tietoa. Sivuraiteita unohtamatta <3

Tämän hetken nimi on kiitos

– Eeva Kilpi –

LUKIJOIDEN PALAUTTEITA LÖYTYY KUSTANTAJAN SIVUILTA

”Todella haukoin henkeä, kun luin kirjaasi. Kirja tuo iholle menneet ajat, joista on kyllä kuultu mutta tuntemus jää pintapuoliseksi. Hyvä, että kuuntelit sisäistä kutsua kirjoittaa tämä kirja”– Sirpa P.

”Kyllähän se tuli luetuksi yhdeltä istumalta. Koskettava ja ajatuksia herättävä tarina.” – Katja I.

”Kiitos hienosta lukukokemuksesta. Kirjasta huokui se luja tahto mennä elämässä eteenpäin ja pyrkiä kohti parempaa huomista. Seuraavaa kirjaa odotellessa.”  – Satu R.

”Kiitos antoisista lukuhetkistä! Paljon heräsi ajatuksia, kun sai sukeltaa aikaan, mitä isovanhempamme ovat eläneet! Kertun tarina todella ansaitsi päästä kansien väliin” – Sarita K.-M.

”Aivan upeasti kerrottu tarina. Todella hieno teksti, nautin kovasti lukuelämyksestä, enkä olisi malttanut laskea kirjaa kädestäni illalla lainkaan. Tuo yhden ihmisen tarina peilaa kyllä monen muunkin kokemuksia, se on samalla koko kansan tarinaa. Kiitos kirjaelämyksestä!” – Saila R., toimittaja

”Tuhat kiitosta kirjastasi! Palkitsin itseni sanataideohjauksen viikonlopun päätteeksi tarttumalla kirjaasi eilen. Aloitin illalla, lopetin tänä aamuna. Miten ihana, tärkeä ja koskettava kirja! Mummasi on ollut ihmeellinen ihminen. Ja kuinka hienosti toit esille Suomen historiaa henkilöiden kautta. Ei tee mieli kovin pienistä valittaa, kun ymmärtää, tietää ja muistaa, millaisista ajoista suomalaiset ovat kansakuntana selvinneet. Olet tehnyt hienoa työtä! Onnea vielä kerran!” – Päivi Sirkka, opettaja, sanataideohjaaja

”Kirjailija Anu Tuomari eli kirjagrammaaja Parahimmat on kirjoittanut isoäitinsä muistoihin perustuvan mutta fiktiivisen kertomuksen yhdestä Suomen vahvoista naisista. Se kertoo 1913 syntyneen Kertun elämän läpi Suomen 1900-luvun historian. Siihen mahtuu sisällisodan vaikutukset, talvi- ja jatkosodat, kotirintaman haasteet ja yrityksen jatkaa elämistä kun oman elämän miehet kuolevat. Se on toisaalta tavallinen, ehkä moneenkin kertaan kerrottu tarina, mutta toisaalta niitä tarvitaan. Jotta sen ajan todellisuus tulee lähelle eikä unohdu.

Itse koin mielenkiintoisimmaksi ajoiksi Varkauteen ja Helsinkiin sijoittuvat nuoruusvuodet. Rauhan jälkeiset ajat Etelä-Pohjanmaalla maatilallisena eivät vieneet samalla tavalla mukanaan. Luultavasti siksi, että niissä ei paljoa tapahtunut vaan elämä oli maanviljelysarkea. Se täytyy kyllä sanoa, että Kerttu kuulosti erikoislaatuiselta ihmiseltä: hän ei laittanut omia traumojaan eteenpäin vaan pystyi pysäyttämään ketjun heti alkuunsa ja olemaan lastensa ja lastenlastensa kanssa rakastava ja läsnä. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!” – @worlds_between_the_sheets -kirjagram

https://ethene.eu/Kirja-tuo-iholle-menneet-ajat-Lukijapalautteita-Riihest%C3%A4#wbb1