Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi – Jokapäiväistä gluteenitonta kauraa » Ikionnellisena taidekriitikon arvostelusta

Ikionnellisena taidekriitikon arvostelusta

 Ikionnellisena taidekriitikon arvostelusta

Kirjajulkkareihini saapui toimittaja. Eikä mikä tahansa toimittaja vaan pitkän linjan kulttuuritoimittaja Raimo Hautanen.

Hän oli saanut toimituspäälliköltä luvan tehdä kirja-arvostelu kirjastani. Se kuulostaa sinänsä kummalliselta mutta nykyään kulttuuriuutiset ja kirja-arvostelut ovat valitettavan marginaalisia ilmiöitä. Olin otettu, että ammattilainen tekee kirja-arvostelun kirjoittamastani esikoiskirjasta. Tosin jännitin arvostelun ilmestymistä. Yritän koko ajan tulla paksunahkaisemmaksi mutta miten kestän sen, jos arvostelu kertoo, että teos on surkea?

Paperilehti oli ilmestynyt Koskenkorvalle. Isä soitti. ”No, onko se ihan huono?” kysyin jännittyneesti. ”No on”, isä sanoi ja alkoi lukea. Alun kysymykset olivat siis onneksi perheeni sisäistä kieroa huumoria.

Poimin Hautasen tekstistä katkelmia: ”Esikoisteos jakautuu noin viiteenkymmeneen tarinaan tai novelliin. Pienet muistelmat ovat kuin taiteilijan maalaamia pikku akvarelleja. – – Tarinointi on letkeää, helposti luettavaa ja tavallisen ihmisen tasolta kerrottua. – –

Ajankuva on huolella tavoitettu – – Anu Tuomarin teosta lukee kuin jännäriä. Sisukas nainen ja hänen kekseliäs miehensä selättävät arjen ongelmat.”

Arvioija on tavoittanut ne vivahteet, joita en tiennyt osaavani sanoittaa. Ammattilaisuus näkyy. Olen niin kiitollinen tästä arviosta. Olen vielä kirjailijan urani alussa, joten asiantuntijan sanalla on merkitystä niin itsevarmuudelleni kuin innokkuudelleni. Tästä on hyvä jatkaa. Toivotaan, että kirjallisuusarvosteluja jatkossakin tehtäisiin niin kirjailijoiden kuin lukijoiden iloksi. Raimo Hautanen ja muut arvostelijat tekevät tärkeää työtä kirjallisuuden eteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *