Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi – Jokapäiväistä gluteenitonta kauraa » Isovanhempani löytyivät kirpputorilta Tampereelta

Isovanhempani löytyivät kirpputorilta Tampereelta

Kruunuhäät Kurikan Luovankyässä 1960-luvun alkupuolella

Sain vierailla Kurikan kirjastossa kertomassa romaanistani Harvoin riihi tyhjänä palaa. Kirja kertoo Kurikassakin asuneen isoäitini Kertun elämäntarinaa 1920-luvulta lähtien. Kirjastoon saapui paikallislehden freelancetoimittaja Suvi Haapalahti. Ammattimainen ja ystävällinen toimittaja oli tehnyt jopa taustatyötä minuun ja kirjaani liittyen joten hänen kirjoittamastaan jutusta ei voinut tulla mitään muuta kuin priimaa.

⛅️Juttu ilmestyi Kurikka – lehdessä ja illalla soi puhelin. Suvi Haapalahti soitti minulle. Hänelle oli jäänyt mieleen kirjastolla diaesityksen kuva kruunuhäistä Kurikan Luovankylässä 1960-luvun alussa. Kuvassa ovat isovanhempani Kerttu ja Matti Tuomari. Samana päivänä kun lehti ilmestyi, Suvin tuttava oli postannut Facebookkiin kuvan tamperelaiselta kirppikseltä, minkä myyntipöydällä oli vanhoja valokuvia. Myynnissä oleva valokuva-albumi oli avoinna ja kuvat olivat Kurikan Luovankylän kruunuhäistä. Kuvissa oli Kerttu ja Matti. Suvi ehti kertoa minulle kirppiksen nimen ja myyntipaikan numeron ennen kuin puhelumme katkesi.

Soitin heti seuraavana aamuna tamperelaiselle kirppikselle. Albumi oli siellä ja se laitettiin sivuun minua varten. Näin ei yleensä tehdä mutta asiakaspalvelu Kirpputori Silinterissä oli kohdallaan kun tarinaani kerroin. Jätin yhteystietoni kirppikselle, jos kuvien omistaja voisi ottaa minuun yhteyttä. Omistaja soitti ja kertoi, että kuvat ovat kurikkalaisen valokuvaajan ottamia. Kuvat eivät ole ilmeisesti kelvanneet mihinkään museoon tai vastaavaan. Lupasin antaa kuville hyvän kodin. Maksoin kirppikselle ostokseni ja historiallinen valokuva-albumi jäi Tampereelle odottamaan noutoa.

☀️Olin jo illalla soittanut Tamperella asuvalle ystävälleni Minna Isoaholle, että ehtisikö hän noutaa albumin kaupungin toiselta laidalta. Minna oli lähdössä talvilomalle mutta minnamaiseen tapaansa hän oli jo ehtinyt pyytää kaveriaan Roosa Kaukola-Riskua hakemaan albumin. Roosa, joka asuu myös Tamperella, on Kauhajoelta kotoisin ja oli tulossa viikon kuluttua Kauhajoelle. Minna järkeili, että Roosan kautta saan valokuvat nopeammin itselleni. Roosa haki minulle, puolitutulle ihmisille, kirppikseltä valokuva-albumin ja roudasi sen Tampereelta Kauhajoelle. Toki hänen perheessään toisten ihmisten auttaminen kulkee sukuperintönä. Niinpä yhtenä sunnuntaina ajelin Roosan kodin pihaan ja sain vihreän vanhan valokuva-albumin käteeni reilun viikon kuluttua siitä kun Suvi Haapalahti soitti minulle. Minä omistan nyt albumillisen mustavalkoisia valokuvia Kurikasta todennäköisesti vuosilta 1963-1967, kruunuhäistä ja oikeista hääpareista.

Tämä ei olisi mahdollista ilman kaikkien ihanien ihmisten halua auttaa ❤️
Kiitos Suvi Haapalahti 🙏
Kiitos Kirpputori Silinterin Veera🙏
Kiitos Minna 🙏
Kiitos Roosa 🙏

➡️Voisiko joku selittää mitä tässä tapahtui?
➡️Miten juuri Kertun ja Matin valokuva oli esillä kirppispöydällä Tampereella?
➡️Miten juuri se kuva postattiin Facebookkiin?
➡️Miten juuri Suvi Haapalahti näki kuvan Facebookista?
….
Kysymyslistani on aika pitkä.
Tulin siihen tulokseen ettei tätä järjellä selitetä.

#harvoinriihityhjänäpalaa
#Kurikka-lehti

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *