Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kirjoitukset » Näytelmä – Ihan vain tyttöjen kesken

Näytelmä – Ihan vain tyttöjen kesken

Ne on -teatteri

Kirjoitimme näytelmän, jonka toivomme koskettavan ja naurattavan. Nykyajan naisen elämää värittävät edelleen muiden ihmisten toiveet, kuten lasten, miesten, vanhempien, työnantajien. Yhteiskunta odottaa ja olettaa naisten käyttäytyvän tietyllä tavalla. Vai olettavatko naiset itse ja määrittelevät omat rajansa? Halusimme tuoda naisten oikeat keskustelunaiheet lavalle.

Joskus on myös hyvä tuulettaa ystävien kesken ilman liian kireitä sukkahousuja, todeta ettei siskojen kannata murehtia ikääntymistään, koska ne ovat munat jotka pilaantuvat eivätkä kanat…

 

Näytelmän Birgit nauttii elämästään joka päivä. Hänen kipukohtansa löytyy sieltä mistä niin monen muunkin naisen: ”Yhtenä vähemmän kauniina päivänä putosin mustaan rotkoon. Sinne on moni tukehtunut. Kuulin myöhemmin, että lähipiirissä oli ihmelty, että miten se Birgit sairastui, vaikka sillä on niin kauniit lapset ja kotitöihin osallistuva mies?

Raahauduin hitaasti päivänvaloon länsimaisen terveydenhuollon, ystävien, niiden kauniiden ja kotitöitä tekevien avulla. Toipuminen jatkuu ehkä koko loppuelämän. Koskaan en enää halua pudota. Haluan osani elämän parrasvaloista ja elää tätä päivää täysillä. Meillä on vain tämä hetki. Mennyt on historiaa, eikä tulevaisuutta voi eikä kannata elää etukäteen.”