Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi – Jokapäiväistä gluteenitonta kauraa » Sanataideohjaaja

Sanataideohjaaja

Sinisiä hattuja

*Minä valmistuin 21.5.2022  sanataideohjaajaksi *

Reilu vuosi sitten etsin sanataideohjaajan koulutuksia läheltä ja kaukaa. Onneksi minun paikkani löytyi läheltä, Etelä-Pohjanmaan Opistolta.

Tunsin heti tulleeni oikeaan paikkaan vaikka sanataiteen äärellä oli vähän sekalainen seurakunta. Nuorimmat osallistujat olivat parikymppisiä ja vanhin taisi olla kahdeksankymmentä täyttänyt. Maantieteellistä hajontaa riitti. Kaukaa Itä-Suomesta oli useampi rohkelikko saapunut Etelä-Pohjanmaalle. Siitä en ollut yllättynyt, että kaikki osallistujat olivat naisia. Mietin aluksi viisi minuuttia, että mitä tästä keskenään aika erilaisen naisporukan touhusta voi tulla? Osoittautui, että siitä tuli yksi elämäni parhaimmista vuosista. Vaikka joskus väsytti perjantaina iltapäivällä, väsymys ja kaikki ikävä unohtui kun vain pääsi opistolle sanataiteen kuuloon.

Opiston ohjaajat olivat timanttisia ammattilaisia, lempeästi oikeaan suuntaan kehittäviä ohjaajia. Opetus ei koskaan eikä milloinkaan ollut puuduttavaa. Se oli aina innostavaa ja aina eteenpäin vievää, kohti kokonaisuuksia ja kohti itsensä ylittämistä. Ainakin minä koin sen niin.

Vuoden aikana sain reppuni täyteen. Kirjoitin, kuuntelin, improvisoin ja piirsin. Keskustelin, luin kirjoituksiani, esiinnyin ja esitin milloin mitäkin. Aika pitkälti intuitioni varassa.

Keskustelut ryhmän kanssa olivat antoisia, opin niin paljon muilta. Hyvä yhteishenki oli mukanamme heti ensimmäisestä kokoontumiskerrasta alkaen. Koulutuksen päätyttyä sovimme tapaamisia puolin ja toisin. Itse aion pitää niistä kiinni. Liian harvoin elämässä tapaa aitoja tyyppejä, jotka kehittävät omaa osaamista ja ovat muutenkin aivan hurmaavia tyyppejä 😊

Mitä se sanataide siis on? Sanataide on sanoilla leikkimistä. Sopii oikein hyvin myös aikuisille 😊 Haaveeni on jatkaa sanataiteen parissa. Miten ja missä, se toivottavasti selvinnee tulevien kuukausien aikana. Aion luottaa intuitiooni.

Rohkea ihminen ei ole sellainen

joka ei tunne pelkoa

vaan sellainen

joka voittaa sen

  • Nelson Mandela 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *